Bemötande av “medias” lögner

De senaste veckorna har mordbränder härjat runt om i förorterna, polis och andra samhällsnyttiga myndigheter har attackerats av invandrargäng som vägrat underkasta sig svensk lag. Kaos och anarki har helt enkelt varit ett normaltillstånd i förorterna, ett tillstånd som ingen normal människa önskar i ett civiliserat samhälle. Polisen har i sin uppdragsbeskrivning som uppgift att stävja dylika händelser, men myndigheten har fatalt misslyckats med att stoppa de här attackerna på det svenska samhället och i en förlängning dess medborgare.

Detta är bakgrunden till att ”Sveriges medborgargarde” grundades, dvs en önskan om att Sverige skall återgå från kaos, skadegörelse och anarki till lugn och ro. Hundratals män och kvinnor samlades under den förutsättningen, dessa kom från alla möjliga miljöer och områden, men man enades genom den minsta gemensamma nämnaren – nämligen att man ville stävja förortsupploppen och angreppet på det svenska samhället.

Fredagen den 25:e maj samlades medborgargardet bl.a. på Älvsjömässans parkering för att senare gemensamt bege sig ut i förorterna och stävja upploppen. Medborgargardet åkte gemensamt till Tumba då information gått ut om att mindre bränder startats i Storvreten, de första för kvällen. Väl på plats i Storvreten så möter medborgargardet ett gäng om 20 personer i den omedelbara närheten av mordbränderna, dessa har ingen avsikt att diskutera utan börjar omedelbart att gå till angrepp på medborgargardet genom stenkastning. Ett beslut tas om att jaga iväg vandalerna så att brandkåren kan släcka de bränder som startats utan att utsättas för attacker från stenkastande vandaler. Efter att gänget jagats iväg så beger man sig till Tumba centrum för att patrullera gatorna då information om att gänget förflyttat sig nått medborgargardet. Väl nere i centrum så möts medborgargardet av en massiv polisinsats som skingrar gardet för en kort stund. Återsamling sker och man nås av nyheten om att de tidigare vandalerna som jagats bort även de har återsamlats och kraftsamlat, det här gänget är nu beväpnade med flaskor och gatstenar information när även medborgargardet att bränder har startats i anslutning till dem. Beslut om att bege sig till platsen vandalerna befinner sig på tas, återigen för att säkerställa att brandkår och framförallt ambulans säkert kan agera fritt i området. En mindre konfrontation mellan medborgargardet och invandrargänget uppstår då dessa väljer att anfalla oss med gatsten och flaskor.

Efter att upploppsmakarna skingrats och polisen fått ytterligare resurser till sitt förfogande så tas ett gemensamt beslut tillsammans med polisen om att medborgargardet skall bege sig från platsen. Därefter beger sig medborgargardet till ett flertal förorter där man i lugn och ro får agera så som det är tänkt. Några av de förorter som man agerade i är; Bredäng, Mälarhöjden, Sätra, Fruängen och Fittja.

Under den tid som Sveriges medborgargarde har existerat och verkat inom Stockholm, har vi mottagit ett flertal inbjudningar till organiserat slagsmål mellan olika kriminella sammanslutningar i Stockholms förorter, inbjudningar vi valt att inte svara på då vårt mål eller syfte inte är att bruka våld utan att stävja fortsatta upplopp.

Delar av Sveriges vänster försökt göra det här till en klassfråga där vi inom medborgargardet skulle representera överklassen och därmed diskvalificeras från att agera då vi inte är tillräckligt socialtutsatta. En analys som inte kunde vara mer felaktig, vi kommer som tidigare anmärkt från alla delar av samhället MEN det här är inte en fråga om klass utan en fråga om allmänt vett och civilkurage. Alldeles oavsett om socioekonomisk situation inom Sveriges medborgargarde så skapades vi för att hjälpa andra oavsett deras och vår inkomst eller vart vi bor. Men det är tydligt att man inom vissa kretsar tror sig ha monopol på goda intentioner och därför måste slå ner på allt som inte följer det mönster som man målat ut som det enda rätta.

Detta är händelserna som ”media” har skrivit om och framställt som regelrätta förföljelser och angrepp på invandrare, trots att ”media” har vetat om vilka som samlats så väljer delar av ”media” att benämna medborgargardet som ”högerextrema”, ”nazister” eller ”fotbollshuliganer” – TROTS att det inte finns någon politisk ambition bakom satsningen utan endast en ambition att bringa lugn till förorterna. Vi i ”Sveriges medborgargarde” vill därför bemöta de uppenbara lögner som spridits och därför har vi gemensamt författat detta brev.

 • Vi är ingen politisk organisation och vi har ingen politisk agenda.
 • Vi är ett tvärsnitt av Sveriges befolkning och samlar människor från alla delar av samhället.
 • Vi vägrar ta avstånd från någon individ som ställer upp på medborgargardets villkor.
 • Vi anfaller inte invandrare utan vi agerar mot mordbrännare och detta oavsett etniskt ursprung.
 • Våra metoder är inte våld och skräck, men vi kommer att freda oss om vi blir anfallna.
 • Vårt mål är inte att misshandla människor utan att bringa lugn i de trasiga områdena.

We sleep soundly in our beds because rough men stand ready in the night to visit violence on those who would do us harm.

Advertisements

14 thoughts on “Bemötande av “medias” lögner

 1. Är väl bara att ta avstånd från rasism och uttala ett stöd för människors lika värde oavsett religion eller ursprung. Enkelt.

   • Fast det är väl klart att ni tar avstånd från högerextremism och dylikt om ni nu själva säger att ni inte vill bli förknippade med dom. Det är ju tydligen därför ni skriver hela uttalandet, för att ni inte vill bli klassade som nynazister, rasister, eller högerextrema.

    “Vi sätter våra egna spelregler”. Jag skulle inte tro det om ni måste gråta ut i bloggar om hur missrepresenterade ni är i ‘media’.

    Som Martin skriver: “Det är bara att ta avstånd från rasism och uttala ett stöd för människors lika värde oavsett religion eller ursprung.” Varför skulle det vara någonting fel i det? Är det möjligtvis så att ni inte VILL ta avstånd från rasism?

    Såna här uttalanden lurar ingen normal människa.

   • Men Emil det är klart att “gruppens” syfte inte identifierar sig med rasism, frågan är ju vems definition man går på?
    Hur definierar du en rasist?

  • Detta skulle knappast hjälpa: Vänstern och de politiskt korrekta “vet” ju vilka åsikter deras hatobjekt verkligen har och bryr sig inte om hur hatobjekten beskriver sig själva.

   Disclaimer: Vilka åsikter medborgardet eventuell har är mig inte bekannt. Ovanstående gäller dock med rätt stor allmänhet. (Och Vänstern arbetar tillräckligt ofta med halmgubbar, guilt by association, und blankopåstående om tex rasism och sexism, att jag vill se bevis innan jag tror dem…)

   • På vad sätt är de rasistiska och inte de som kastar sten och bränner bilar?

   • Men Martin, du kallade just över 9000 personer för rasister? (med ett gigantiskt mörkertal)

    Kan du då förklara hur du definierar en s.k rasist?
    För du borde ju faktiskt veta något du hävdar andra är?

    Sen har vi bara ett mål och det är att inbringa lugn och ingripa där det behövs. Hur svårt är det att ta in?
    Du frågar ju inte varför en pizzabagare inte lagar något annat än pizzor?
    Du frågar inte en förskolelärare varför hon inte jobbar med äldre barn?
    Vi har bara ett mål!

    Vi har inga andra agendor än att stoppa vansinnet på gatorna och vad jag vet så hände inget Lördagsnatt? vad har du gjort förutom att sitta vid tangentbordet?

    Man är inte rasist bara för att man vill ställa upp för sina onära och kära i det området man kan göra skillnad!

 2. Pingback: Sveriges Medborgargarde « Snaphanen

 3. Så ni har folk av olika etnicitet och/eller religiös tillhörighet? Eftersom ni är ett tvärsnitt av det svenska samhället så måste det ju ingå någon jude, några muslimer, en zigenare, några somalier osv.

 4. Pingback: Uttalande från Sveriges Medborgargarde | Bojkotta Aftonbladet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s